Vi er nomineret til Det Bæredygtige Element 2024 – Samarbejdet!
Vi er stolte af at være nomineret til Det Bæredygtige Element 2024 - Samarbejdet!
At være en del af denne prisuddeling, hvor Building Green DK og WE BUILD DENMARK anerkender de mest innovative og bæredygtige initiativer i bygge- og anlægsbranchen, er en ære for os.
Læs mere
Vi har lært meget. Også hvad der ikke kan lade sig gøre.
Der er mange barrierer der spiller ind, når målet er at reducere klimaaftrykket i nybyg. Det har været den største læring i AKF’s projekt med halmrækkehuse. Nu er byggeriet sat i gang, og selvom målsætningen om at reducere CO2-belastningen til en fjerdedel ikke er nået, giver projektet vigtig ny viden til brug for hele byggebranchen.
Læs mere
Eksempelbyggeri har taget første spadestik
Solen skinnede over byggepladsen, da det første eksempelbyggeri i 4 til 1 planets regi ‘Ripple Residence’ tog det første spadestik 10. Juni 2024.
Læs mere
Website transformeret – dugfrisk viden til dig, der vil nedbringe klimaaftrykket fra boligbyggeri
Den grønne omstilling er en kamp mod tiden. Vi må derfor maksimere samarbejde og videndeling, hvis vi skal nedringe klimaaftrykket fra byggeriet i tide. Boligbyggeri fra 4 til 1 planet eksisterer netop for at accelerere den udvikling og bringe den nyeste viden, de bedste værktøjer og de mest ambitiøse eksempelbyggerier ud til så mange som muligt.
Læs mere
Sådan måler vi på social regenerering
Ambitioner for biodiversitet og social regenerering kan berige arbejdet med CO2-reduktioner, hvis vi tænker os godt om og gør os umage.
Læs mere
Pionerer til kamp for en lavere grænseværdi
2023 bliver det varmeste år nogensinde. Og hverken globalt eller nationalt har byggeriet formået at reducere CO2-udledningen. Derfor er der mere end nogensinde før behov for en lovmæssig grænseværdi for byggeriets emissioner.
Læs mere
LCAlive er i luften: Se demo her
Der var fyldt på tilskuerpladserne, da Harpa Birgisdottir og Agnes Garnow fra BUILD, i sidste uge demonstrerede det nye LCAlive på Building Green. Tilhørerne fik et indblik i de cases, materialer og konstruktionsprincipper, der ligger i systemet, og det blev demonstreret, hvordan man på fem minutter kan lave sin første LCA-beregning.
Læs mere
Klima-ambitiøse boliger kalder på en ny æstetik
Der blev zoomet ind på tekniske detaljer og skabt nye forbindelser på tværs af de 13 projektteams, da Boligbyggeri fra 4 til 1 Planet i tirsdags afholdt sin sjette workshop – denne gang med fokus på fundamenter, terrændæk og ydervægge.
Læs mere
Pavillonerne på Søren Kierkegaards Plads rejser videre
Financial Times. ArchDaily. Dezeen. Politiken. Berlingske og Byrummonitor. Det var bare nogle af de medier, der i sommer bragte budskabet videre ud i verden: Vi har materialerne og mulighederne for at reducere klimaaftrykket fra boligbyggeri med 75% og samtidig forbedre indeklimaet.
Læs mere
Rapport: Emissionsfaktorer 2025-2075
I sidste uge afholdt Social- og Byggestyrelsen et webinar om de nye emissionsfaktorer for el, fjernvarme og ledningsgas, som vil gælde fra januar 2025. Samtidig lancerede man den rapport, som beskriver de overordnede forudsætninger for udvikling af faktorerne. Hvis du er nysgerrig på detaljerne, kan du downloade rapporten her.
Læs mere
FIRE PERSPEKTIVER PÅ INNOVATION I BYGGERIET
Den grønne omstilling af boligbyggeriet kræver innovation. Vi skal forny de materialer vi bygger med, og vi skal forny metoder vi bruger. Men for at lave de nødvendige kvantespring, bliver vi nødt til at anskue udviklingen på en ny måde, siger Mikkel A. Thomassen, direktør for Smith Innovation, der mener vi er for præget af vanetænkning.
Læs mere
Gode råd til nye materialeproducenter
Nye, innovative materialer spiller en vigtig rolle i den grønne omstilling. Men der kan være lang vej fra et lovende produkt til en succesfuld virksomhed. Mikkel A. Thomassen, leder af innovationsforløbet Sustainable Solutions under Boligbyggeri fra 4 til 1 planet, giver her 10 gode råd til nye materialeproducenter.
Læs mere
25 byggerier kan inspirere til et lavere klimaaftryk
En ny casesamling med 25 danske best practice byggerier målt i forhold til klimaaftryk samler viden og erfaringer til inspiration for alle i det byggede miljø, der ønsker at bygge mere bæredygtigt.
Læs mere
Webinar om terrændæk og fundamenter - se optagelserne og præsentationerne
Nu er vi klar med optagelserne fra vores andet åbne webinar. Denne gang var temaet terrændæk og fundamenter, og hele seks eksperter stod klar til at dele deres viden.
Læs mere
Teltet fyldt på Bornholm – interessen for at bo klimavenligt er stor
Fredag formiddag før Folkemødet rigtig fik øjne, var der fyldt på tilskuerrækkerne på Verdensmålsscenen, hvor Realdania og Boligbyggeri fra 4 til 1 planet havde inviteret til debat om fremtidens klimavenlige boliger. Med Lykke Friis som ordstyrer blev der debatteret nødvendighed, samarbejde, fællesskaber og fravær af ”bling”, når vi skal bygge fremtidens boliger.
Læs mere
Fem stærke præsentationer om brandproblematikker og løsninger
For nylig afholdt vi i Boligbyggeri fra 4 til 1 planet en workshop dedikeret til brandproblematikker og løsninger. En række førende eksperter bidrog med eksempler, beregninger og anbefalinger.
Læs mere
Velbesøgt åbning af pavillonerne på Søren Kierkegaards Plads
Siden midten af maj er der blev kranet, stampet, tækket og monteret på Søren Kierkegaards Plads, hvor Boligbyggeri fra 4 til 1 Planet i sidste uge kunne slå dørene op for den første åbne udstilling. Her har arkitektfirmaerne Rønnov, Lokal og Reværk - sammen med deres samarbejdspartnere - udtænkt og etableret pavilloner, der på hver deres måde giver bud på fremtidens byggeri.
Læs mere
Nye enfamiliehuse skal reducere klimaaftrykket med 75 procent
Fire husbyggere skal bygge eksempelbyggerier med et klimaaftryk på en fjerdedel af det normale. Det sker som led i initiativet Boligbyggeri fra 4 til 1 planet, der er sat i verden af Villum Fonden og den filantropiske forening Realdania.
Læs mere
Vi behøver ikke gå over åen for at løse brand-problematikkerne
Brand er vel nok den største udfordring, når det kommer til bæredygtigt og biogent byggeri. Sådan lød det fra flere af deltagerne ved denne uges workshop om brandproblematikker, som blev afholdt på Arkitektskolen Aarhus. Men brandrådgivernes ”grand old man” ser konstruktivt på mulighederne.
Læs mere
LCAlive: Boligbyggeriets nye værktøj til den tidlige designfase
Et nyt værktøj for byggebranchen gør det lettere at afprøve forskellige løsninger i den tidlige del af designfasen for boligbyggeri. LCAlive, der er særligt udviklet med henblik på at bygge med mindst mulig klimabelastning, forsøger at skubbe til opfattelsen af LCA-beregninger, som noget, der er tungt og besværligt.
Læs mere